home
sitemap
contact
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, Τοπική Ωρα: 12:14
 
κεντρική σελίδα
αθήνα & αττική --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ιστορία & Πολιτισμός <
Αθληση & Αναψυχή <
Φύση & Περιβάλλον <
Yachting & Κρουαζιέρες <
Τοποθεσία & Χάρτης <
Η Ζωή στην Αθήνα <
Ο Καιρός στην Αττική <
ταξίδια & ξενοδοχεία --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ <
Γενικές Πληροφορίες <
Interactive Χάρτης <
Μετατροπή Συναλλάγματος <
more hotels in Greece --- see categories below

Ξενοδοχεία Βορείου Αιγαίου <
Ξενοδοχεία Δωδεκανήσων <
Ξενοδοχεία Κρήτης <
Ξενοδοχεία Κυκλάδων <
Ξενοδοχεία Ιονίου <
Ξενοδοχεία Πελοποννήσου <
Ξενοδοχεία Χαλκιδικής <
Ο Οδηγός --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ξενοδοχεία στην Ελλάδα <
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων <
Ταξιδιωτικά Γραφεία <
Γιώτινγκ <
 <

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ:
με λέξη-κλειδί:


δείτε το site map <

αλλαγή σε αγγλικά / english <

αλλαγή σε αγγλικά / english    
Γενικές Πληροφορίες < Ταξίδια & Ξενοδοχεία   


Οι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Αθήνα, καλό είναι να γνωρίζουν κάποιες γενικές πληροφορίες που είναι χρήσιμες για να είναι πιο άνετη και η εύκολη παραμονή τους στην Αττική.

Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα και το πιο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην Ευρώπη. Η Αθήνα είναι γνωστή για την ασφάλειά της, κάτι που έχει ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο λόγω τον Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004".
 • ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ & ΒΙΖΕΣ
 • ΤΕΛΩΝΕΙΟ
 • ΥΓΕΙΑ
 • ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
 •    ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Η ώρα Ελλάδος προηγείται 2 ώρες της Ωρας Greenwich και είναι 3 ώρες μπροστά όταν η ώρα αλλάζει σε θερινή.
  • Ισχύει το διεθνές μετρικό σύστημα.
  • Οταν βρίσκεστε στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε τον τηλεφωνικό κωδικό της χώρας.
  • Ο τηλεφωνικός κωδικός της Ελλάδας είναι "+30", ο τοπικός κωδικός της Αθήνας είναι "210".
  • Αμεση Δράση: καλέστε 100
  • Επείγοντα περιστατικά: καλέστε 166
  • Πυροσβεστική: καλέστε 199
  • Τουριστική αστυνομία: καλέστε 171
  • Τηλεφωνικός κατάλογος εσωτερικού: καλέστε 131
  • Τηλεφωνικός κατάλογος εξωτερικού: καλέστε 161

  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ & ΒΙΖΕΣ
  Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους διαβατήριο, αρκεί η Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Οι Βρετανοί υπήκοοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους διαβατήριο, κατά τα άλλα ισχύουν γι' αυτούς οι ίδιοι όροι με τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ.

  Οι υπήκοοι των ακόλουθων χωρών πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μόνο το έγκυρο διαβατήριό τους χωρίς βίζα για να παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι 90 μέρες: Η.Π.Α., Καναδάς, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και ορισμένα κράτη της Νότιας Αμερικής. Επισκέπτες άλλων χωρών επιτρέπεται να παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι 60 μέρες χωρίς βίζα. Η παράταση της βίζας είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς χρειάζεται μια αίτηση και πληρωμή της απαραίτητης αμοιβής στις αρμόδιες αρχές. Επίσης ο αιτών θα πρέπει να έχει επίσημο αποδεικτικό στοιχείο στο οποίο διαφαίνεται ότι μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του χωρίς εργασία (τραπεζικός λογαριασμός ή άλλο έγγραφο).
    
  Η παραμονή με βίζα που έχει λήξει, απαγορεύεται και η μη-τήρηση αυτού του νόμου τιμωρείται αυστηρά. Τέλος, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα που το διαβατήριό τους δηλώνει ότι έχουν επισκεφθεί την κατεχόμενη περιοχή της Βόρειας Κύπρου μετά το Νοέμβριο του 1993.

  ΤΕΛΩΝΕΙΟ
     Στο τελωνείο του αεροδρόμιο υπάρχουν 3 λωρίδες, από τις οποίες θα επιλέξετε την κατάλληλη ανάλογα με τα αντικείμενα που θέλετε να δηλώσετε. Εάν δεν έχετε τίποτα να δηλώσετε, περνάτε από την πράσινη λωρίδα. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να δηλώσετε αντικείμενα σχετικά με την εργασία σας (ή άλλα φορολογούμενα είδη), περνάτε από την κόκκινή λωρίδα. Εάν είστε πολίτης της ΕΕ, περνάτε από την μπλέ λωρίδα.

  Εάν έχετε σκοπό να φέρετε το κατοικίδιό σας (σκύλο ή γάτα), είστε υποχρεωμένος να έχετε μαζί σας ένα πιστοποιητικό που δηλώνει ότι το κατοικίδιο δεν πάσχει από οποιαδήποτε μεταδοτική ασθένεια και ότι του έχουν χορηγηθεί όλα τα απαραίτητα εμβόλια εντός των τελευταίων 6 ημερών πριν από την άφιξή σας στην Ελλάδα. Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται ότι το ζώο έχει κάνει το εμβόλιο κατά της λύσσας μέσα στους τελευταίους 12 μήνες (για σκύλο) και μέσα στους τελευταίου 6 μήνες (για γάτα).
  Είστε επίσης υποχρεωμένοι να έχετε ένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι το κατοικίδιό σας έχει εξεταστεί και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για εχινόκοκκο. Τα πιστοποιητικά πρέπει να έχουν εκδοθεί από κτηνιατρική αρχή, να έχουν γνήσιο υπογραφής και συμβολαιογραφική πιστοποίηση από την αρμόδια ιατρική αρχή και από ελληνικό προξενείο.

  ΥΓΕΙΑ
  Οι επισκέπτες δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο σχετικά με την υγεία τους κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Θα πρέπει όμως να είσαστε προετοιμασμένοι όσων αφορά το κλίμα της Ελλάδος. Ενα καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό είναι απαραίτητα όταν είσαστε στην παραλία ή όταν επισκέπτεστε υπαίθρια αξιοθέατα. Να φοράτε ελαφριά ρούχα με ανοιχτό χρώμα, και να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκάλι νερό.

  Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν θα έχετε καμιά δυσκολία να βρείτε την κατάλληλη βοήθεια. Για μικρά τραύματα και κρυολογήματα, απευθυνθείτε στο κοντινότερο φαρμακείο, για βοήθεια και προμήθεια κοινών φαρμάκων. Για πιο σοβαρά περιστατικά, απευθυνθείτε στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Η ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα είναι δωρεάν, άρα δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε για θεραπεία. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγειάς έχουν άριστες εγκαταστάσεις και εξαιρετικό ιατρικό προσωπικό.
      ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ >>
   
  ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  United Online A.E., Πρωτοπαπαδάκη 61-63, Γαλάτσι, 11147, Αθήνα
  Τηλ. 210 213-9810, Fax: 210 213-4822 - E-mail:

  ··  Website Credits