home
sitemap
contact
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022, Τοπική Ωρα: 12:03
 
κεντρική σελίδα
αθήνα & αττική --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ιστορία & Πολιτισμός <
Αθληση & Αναψυχή <
Φύση & Περιβάλλον <
Yachting & Κρουαζιέρες <
Τοποθεσία & Χάρτης <
Η Ζωή στην Αθήνα <
Ο Καιρός στην Αττική <
ταξίδια & ξενοδοχεία --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ <
Γενικές Πληροφορίες <
Interactive Χάρτης <
Μετατροπή Συναλλάγματος <
more hotels in Greece --- see categories below

Ξενοδοχεία Βορείου Αιγαίου <
Ξενοδοχεία Δωδεκανήσων <
Ξενοδοχεία Κρήτης <
Ξενοδοχεία Κυκλάδων <
Ξενοδοχεία Ιονίου <
Ξενοδοχεία Πελοποννήσου <
Ξενοδοχεία Χαλκιδικής <
Ο Οδηγός --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ξενοδοχεία στην Ελλάδα <
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων <
Ταξιδιωτικά Γραφεία <
Γιώτινγκ <
 <

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ:
με λέξη-κλειδί:


δείτε το site map <

αλλαγή σε αγγλικά / english <

αλλαγή σε αγγλικά / english    
Μέσα Μεταφοράς < Γενικές Πληροφορίες < Ταξίδια & Ξενοδοχεία   Η Αττική έχει δυναμικό, οργανωμένο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς που έχει την δυνατότητα να σας μεταφέρει σε οποιοδήποτε προορισμό στην Αττική, την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο. Ομως, μπορείτε να κάνετε περιήγηση στα αξιοθέατα με τα πόδια, αφού πολλά απ' αυτά βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο θαυμάσιος πεζόδρομος του Διονυσίου Αρεοπαγίτου ενώνει όλα τα αρχαιολογικά μνημεία γύρω απ' την Ακρόπολη, προσφέροντας στους επισκέπτες εύκολη πρόσβαση στα περίφημα αξιοθέατα της αρχαιότητας. Δεν θα δυσκολευτείτε να πάτε και στα άλλα υπέροχα μνημεία που βρίσκονται εκτός κέντρου.

Προμηθευθείτε τα απαιτούμενα εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς από τα περίπτερα και τους σταθμούς του Μετρό.

Μην ξεχνάτε να επικυρώσετε το εισιτήριό σας στα κουτιά επικύρωσης που βρίσκονται στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στις εισόδους των σταθμών του Μετρό. Οι ελεγκτές ελέγχουν συχνά εάν οι επιβάτες έχουν επικυρώσει τα εισιτήριά τους, και η μη - τήρηση του κανονισμού αυτού έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου.

 • ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
 • ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ & ΤΡΟΛΕΪ
 • ΜΕ ΜΕΤΡΟ
 • ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ
 • ΜΕ ΤΡΑΜ
 • ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ
 • ΜΕ ΤΑΞΙ
 • ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 • ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ & ΤΡΟΛΕΪ
  Το σύγχρονο, προηγμένης τεχνολογίας Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" είναι το κόσμημα του δικτύου μεταφορών της Αθήνας, εξυπηρετώντας περίπου 16 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Από το Αεροδρόμιο, που στοχεύει να γίνει ο πιο σημαντικός σταθμός μεταφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότιο-ανατολική Ευρώπη, αναχωρούν πτήσεις για όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και για πολλές πόλεις στις άλλες 4 ηπείρους.

  Το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι άρτια εξοπλισμένο με καφέ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται αρκετά ξενοδοχεία όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν το βράδυ. Επίσης, ο χώρος του Αεροδρομίου διαθέτει χώρο στάθμευσης μικρής και μεγάλης διάρκειας.

  Το δίκτυο των λεωφορείων εξπρές δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει από και προς το Αεροδρόμιου με άνεση και ταχύτητα. Τα λεωφορεία Ε94, Ε95 και Ε96 αναχωρούν κάθε 15 με 30 λεπτά από το Αεροδρόμιο για διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά και αντίστροφα. Ολες οι διαδρομές συνδέονται με άλλα μέσα μεταφοράς για την διευκόλυνση των επιβατών. Μπορείτε να προμηθευθείτε τα εισιτήρια από τα ειδικά περίπτερα και από τους σταθμούς μέσων μεταφοράς. Η γραμμή 3 του Μετρό συναντάει την προαστιακή γραμμή του τραίνου, που αναχώρει τακτικά από και προς το Αεροδρόμιο.

  Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
  "Ελευθέριος Βενιζέλος"

  Γραφεία Διοίκησης 17, 19019, Σπάτα
  Τηλ. & Fax: 210 3530000/1, 210 3531000, 210 3532284
  e-mail: airport_info@aia.gr     www.aia.gr
     Η πλειοψηφία των Αθηναίων εξυπηρετείται από τα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ, των οποίων οι διαδρομές είναι πολλές και τακτικές. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συνδέονται με άλλα μέσα μεταφοράς σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αθήνας. Η τιμή των εισιτηρίων είναι χαμηλή και μπορείτε να τα προμηθευθείτε από ορισμένα περίπτερα που βρίσκονται κοντά στις στάσεις και από τους ειδικούς θαλάμους των μέσων μεταφοράς. Αρκετά δρομολόγια σταματάνε τα μεσάνυχτα, ενώ ορισμένα συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ
  Τα πορτοκαλί λεωφορεία του ΚΤΕΛ κάνουν δρομολόγια προς τις παραλιακές περιοχές της ανατολικής Αττικής. Η αφετηρία βρίσκεται στο Πεδίο του Αρεως απ' όπου αναχωρούν για τους ακόλουθους προορισμούς: Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Μαρκόπουλο, Λαύριο, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Κάτω Σούλι, Αγίους Αποστόλους, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Χαλκούτσι, Ωρωπό και Κάλαμο αλλά και Θεσσαλονίκη.

  Αφετηρία ΚΤΕΛ για τις ακτές της ανατολικής Αττικής Μαυροματαίων & Λ. Αλεξάνδρας, Αθήνα
  Τηλ. 210 8230179, 210 8210872   www.ktel.org

  ΚΤΕΛ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  Αυτά τα λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες από την Αθήνα στην υπόλοιπη Ελλάδα με άνεση και ασφάλεια. Οι αφετηρίες των λεωφορείων βρίσκονται σε 2 σημεία στην Αθήνα.

  Αφετηρία ΚΤΕΛ Κηφισού: Δρομολόγια προς την Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ηπειρο. Καλέστε για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες αναχώρησης και τους προορισμούς.

  Αφετηρία ΚΤΕΛ Κηφισού
  Λεωφ. Κηφισού 100, Αθήνα
  Τηλ. 210 5124910   www.ktel.org

  Αφετηρία ΚΤΕΛ Λιοσίων: Δρομολόγια προς την Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Καλέστε για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες αναχώρησης και τους προορισμούς.

  Αφετηρία ΚΤΕΛ Λιοσίων
  Λιοσίων 260, Αθήνα
  Τηλ. 210 8317179   www.ktel.org

  Μπορείτε να προμηθευθείτε τα εισιτήρια των λεωφορείων ΚΤΕΛ μόνο από τις αφετηρίες τους. Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τον προορισμό.

  ΜΕ ΜΕΤΡΟ
  Το σύγχρονο δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό μεταφέρει χιλιάδες Αθηναίους από και προς τις δουλειές τους καθημερινά, με αποτέλεσμα να έχει συμβάλλει στη βελτίωση των αστικών μεταφορών στην Αθήνα. Η τεράστια αυτή κατασκευή αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα και πιο σύνθετα έργα υποδομής της Ελλάδας και της Ευρώπης.

  Για πολλά χρόνια η γραμμή 1 του ηλεκτρικού τραίνου (ΗΣΑΠ), που συνδέει την Κηφισιά με τον Πειραιά, ήταν η μόνη ηλεκτροκίνητη γραμμή τραίνου στην Αθήνα. Σήμερα έχουν προστεθεί δύο νέες γραμμές του Μετρό, οι οποίες έχουν ενισχύσει το δίκτυο μεταφορών και έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια για καθαρότερο περιβάλλον και λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η διαδρομή της γραμμής 2 του Μετρό ξεκινάει από τον Αγιο Δημήτριο και φτάνει στον Αγιο Αντώνιο στο Περιστέρι, ενώ το δρομολόγιο της γραμμής 3 του Μετρό πηγαίνει από το Μοναστηράκι μέχρι το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας στην περιοχή του Χαλανδρίου. Από το σημείο αυτό, η γραμμή 3 συνδέεται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ο οποίος μεταφέρει τους επιβάτες μέχρι το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Επιπλέον επεκτάσεις θα ολοκληρωθούν στα επόμενα χρόνια.

  Οι επιβάτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκπληκτικά πολιτιστικά και ιστορικά εκθέματα στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της κατασκευής του Μετρό βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα και υδραγωγεία, τα οποία εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των σταθμών. Αλλοι σταθμοί περιλαμβάνουν έργα μοντέρνας τέχνης Ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών, καθώς και πορτρέτα μεγάλων προσωπικοτήτων της Ελλάδας.

  Αττικό Μετρό Α.Ε. Κεντρικά γραφεία
  Λεωφ. Μεσογείων 191-193, 11525, Αθήνα
  Τηλ. (+30) 210 6792399
  Fax: (+30) 210 6726126
  e-mail: info@metro.gr     www.ametro.gr
  The Athens Metro


  ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΜΕ ΤΡΑΜ
  Το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος) παρέχει μεταφορά προς τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας και τις γειτονικές χώρες. Υπάρχουν δύο σταθμοί του στην Αθήνα: Ο Σταθμός Λαρίσσης και ο Σταθμός Πελοποννήσου, από τους οποίους οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με κοινό ή εξπρές intercity τραίνο. Τηλεφωνήστε για πληροφορίες σχετικά με τις ώρες αναχώρησης, τους προορισμούς και για να κλείσετε θέση προκαταβολικά.

  Σταθμός Λαρίσσης:
  τηλ. 210 5297777

  Σταθμός Πελοποννήσου:
  τηλ. 210 5131601
     Μόλις ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Α' φάσης του δικτύου τραμ της Αθήνας και τα οχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρουν τους Αθηναίους σε πολλές περιοχές της πόλης. Η γραμμή Α1, η οποία καλύπτει μια απόσταση 12,7 χλμ, έχει αφετηρία το Ζάππειο (δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος) και τέρμα το σταθμό του ηλεκτρικού του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, απ' όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλους προορισμούς με το Μετρό και τον ηλεκτρικό. Η γραμμή 2 του τραμ, η οποία καλύπτει 8 χλμ, αναχωρεί από το Παλαιό Φάληρο, με δρομολόγιο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου και τερματίζει στη Γλυφάδα.

  Η κατασκευή άλλων τριών γραμμών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σύντομα, θέτοντας στη διάθεση του επιβατικού κοινού τις διαδρομές Πειραιά - Πέραμα (9 χλμ), Γουδί - Βοτανικός (8,3 χλμ) και Πατήσια - Πλατεία Αιγύπτου (3,6 χλμ).

  Τραμ Αθηνών
  Τηλ. 210 9978000   www.tramsa.gr

  ΜΕ ΚΑΡΑΒΙ
  Στην Αττική υπάρχουν 3 κύρια λιμάνια απ' όπου αναχωρούν τακτικά κρουαζιερόπλοια, φέρι μποτ και ιπτάμενα δελφίνια για τα ελληνικά νησιά και το εξωτερικό.

  Από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν κρουαζιερόπλοια, φέρι μποτ, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια για τα νησιά του Σαρωνικού, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και πλοία για το εξωτερικό. Ιπτάμενα δελφίνια φεύγουν τακτικά για τα νησιά του Σαρωνικού από τη Μαρίνα Ζέας.

  Φέρι μπότ αναχωρούν από το λιμάνι της Ραφήνας για την Εύβοια και τα κοντινά κυκλαδικά νησιά, ενώ από το Βόλο και την Κύμη για τα νησιά των Σποράδων. Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν σε αυτά τα λιμάνια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Το λιμάνι του Λαυρίου είναι υπό ανακατασκευή για να αναλάβει τις μεταφορές προς τα νησιά του Αιγαίου, λόγω της κοντινής του απόστασης και εύκολης πρόσβασης.

  Από την Κυλλήνη και την Πάτρα αναχωρούν φέρι μποτ για τα νησιά του Ιονίου.

  Για περισσότερες πληροφορίες για αναχωρήσεις και προορισμούς, καλέστε τις ακόλουθες λιμενικές αρχές:

  Λιμεναρχείο Πειραιά:
  τηλ. 210 4226000 εώς 4, 210 4511310, 210 4511312 εώς 20

  Μαρίνα Ζέας:
  18504, Piraeus,
  τηλ. & fax: 210 4513623, 210 4284100 εώς 6, 210 4184182

  Λιμεναρχείο Ραφήνας:
  τηλ. 22940 63491, 22940 22300

  Λιμεναρχείο Λαυρίου:
  τηλ. 22920 25249


  ΜΕ ΤΑΞΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  Τα ταξί είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση εάν βιάζεστε ή εάν δεν θέλετε να περιμένετε σε μια από τις στάσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς. Υπάρχουν πολλά ταξί στην Αθήνα και οι τιμές για την μεταφορά είναι λογικές. Μπορείτε να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου λίστα με τις εταιρείες ραδιοταξί, οι οποίες παρέχουν ολοκληρωμένες και ταχύτατες υπηρεσίες. Λόγω του ότι η Ελλάδα είναι κατ' εξοχήν τουριστική χώρα, οι περισσότεροι οδηγοί ταξί μπορούν και συνεννοούνται στα Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες. Η ταρίφα διπλασιάζεται από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 π.μ. και σε περίπτωση που ταξιδεύετε εκτός των ορίων της πόλης.    Η Αθήνα είναι γεμάτη από γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μοντέλων από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο για τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Τα περισσότερα γραφεία ενοικίασης είναι γνωστά για την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητά τους.

  Οταν οδηγείτε, να προσέχετε τις πινακίδες, οι οποίες αναγράφονται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Ενα επιπλέον βοήθημα στην οδήγηση είναι ένας χάρτης της πόλης, αν και οι Ελληνες είναι πάντα πρόθυμοι να σας υποδείξουν το σωστό δρόμο.

  Στην πλειοψηφία τους, οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας οδηγούν είτε στην Πλατεία Ομονοίας είτε στην Πλατεία Συντάγματος ή συναντάνε άλλους που καταλήγουν σε αυτές τις πλατείες.  << ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
   
  ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
  United Online A.E., Πρωτοπαπαδάκη 61-63, Γαλάτσι, 11147, Αθήνα
  Τηλ. 210 213-9810, Fax: 210 213-4822 - E-mail:

  ··  Website Credits