home
sitemap
contact
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023, Τοπική Ωρα: 12:11
 
κεντρική σελίδα
αθήνα & αττική --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ιστορία & Πολιτισμός <
Αθληση & Αναψυχή <
Φύση & Περιβάλλον <
Yachting & Κρουαζιέρες <
Τοποθεσία & Χάρτης <
Η Ζωή στην Αθήνα <
Ο Καιρός στην Αττική <
ταξίδια & ξενοδοχεία --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ <
Γενικές Πληροφορίες <
Interactive Χάρτης <
Μετατροπή Συναλλάγματος <
more hotels in Greece --- see categories below

Ξενοδοχεία Βορείου Αιγαίου <
Ξενοδοχεία Δωδεκανήσων <
Ξενοδοχεία Κρήτης <
Ξενοδοχεία Κυκλάδων <
Ξενοδοχεία Ιονίου <
Ξενοδοχεία Πελοποννήσου <
Ξενοδοχεία Χαλκιδικής <
Ο Οδηγός --- δείτε κατηγορίες παρακάτω

Ξενοδοχεία στην Ελλάδα <
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων <
Ταξιδιωτικά Γραφεία <
Γιώτινγκ <
 <

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ:
με λέξη-κλειδί:


δείτε το site map <

αλλαγή σε αγγλικά / english <

αλλαγή σε αγγλικά / english    
Φύση & Περιβάλλον < Αθήνα & Αττική   Ναός στη Βραυρώνα......


Ελάφι στην Πάρνηθα...For more information about mountain climbing, trekking and skiing facilities, call EOT (the Greek National Tourism Organization) or visit their site for a detailed list of the mountaineering organizations, centers and schools.

EOT (the Greek National Tourism Organization):
Tel: (+30) 210 8707000, 210 8707181
E-mail: info@gnto.gr
    www.gnto.gr
φύση & περιβάλλον


Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το μόνο φυσικό στοιχείο που έχει η Αττική είναι οι παραλίες των παραθαλάσσιων της περιοχών. Δεν γνωρίζουν ότι η Αττική είναι γεμάτη με προστατευμένες περιοχές - όπου μένουν άγρια ζώα - και πανέμορφα φυσικά τοπία. Η Αττική διαθέτει πληθώρα βουνών, σπηλαίων και ποταμών.
  • Η Πάρνηθα είναι το ψηλότερο βουνό της Αττικής και βρίσκεται στην βόρειο μέρος του νομού. Εχει έκταση πάνω από 300 χλμ2 και διαθέτει τουλάχιστον 800 είδη πρασίνου. Αυτό το βουνό είναι ιδανικό τοπίο για φυσιολάτρες, αφού διαθέτει πολλά μονοπάτια και πάνω από 20 σπηλιές κατάλληλες για εξερεύνηση. Είναι τόπος διαμονής διαφόρων αγρίων ζώων (ελαφιών, λαγών, αλεπούδων, ασβών και τσακαλιών) και πουλιών (γυπών, κουκουβαγιών, αετών καρδερίνων, κοτσυφιών και τσαλαπετεινών) που φτιάχνουν τις φωλιές τους στα βουνίσια δέντρα. Οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν σε καταφύγια στο Μπάφι και στο Φλαμπούρι.
    Το βουνό έχει ρυάκια και φαράγγια σε όλη του την έκταση και συχνά γίνεται αναδάσωση. Επίσης υπάρχουν ενδείξεις ότι η Πάρνηθα είχε κατοικηθεί από την Μυκηναϊκή Εποχή και ίσως από τα Προϊστορικά Χρόνια, καθώς οι σπηλιές πιθανώς να χρησιμοποιούνταν ως χώροι λατρείας. Στην Πάρνηθα έχουν επίσης ανακαλυφθεί στοιχεία που μάλλον προέρχονται από τη Γεωμετρική και Αρχαϊκή Εποχή.

  • Η Πεντέλη βρίσκεται στη βόρειο-ανατολική Αττική και παρέχει στους επισκέπτες τοπία με πολλή πρασινάδα και κρυστάλλινες πηγές. Το βουνό έχει υπέροχη θέα στην Αθήνα και τον Ευβοϊκό Κόλπο. Υπήρξε η κύρια πηγή μαρμάρου για την κατασκευή του Παρθενώνα και των υπολοίπων κτισμάτων της Ακρόπολης.

  • Ο Υμηττός βρίσκεται ανατολικά της Αθήνας, αποτελείται κυρίως από ασβεστόλιθο και διαθέτει μεγάλες εκτάσεις πρασίνου. Στο βουνό αυτό βρίσκεται η σπηλιά της Παιανίας, η οποία έχει έκταση 3800 τμ και διαθέτει μια θαυμάσια συλλογή με σταλαγμίτες, σταλακτίτες και κολώνες, κάνοντας την μια από τις πιο περίφημες σπηλιές της Αττικής. Ο Υμηττός είναι ιδανικό μέρος για τους απλούς εκδρομείς, καθώς προσφέρει χώρους για πικ-νικ και ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς την κορυφή του βουνού. Ενα απ' τα προϊόντα του βουνού είναι το γνωστό γευστικό μέλι Υμηττού που είναι ντόπιας παραγωγής.
 
Οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής είναι γεμάτες με όμορφες αμμουδιές και οργανωμένες παραλίες. Ο επισκέπτης έχει εύκολη πρόσβαση στις περιοχές αυτές μέσω των λεωφορείων που αναχωρούν τακτικά προς αυτές τις κατευθύνσεις. Οι κύριες παραλίες είναι οι ακόλουθες: Αλεποχώρι, Αλιμος, Αυλάκι, Ανάβυσσος, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Καβούρι, Κινέτα, Λαγονήσι, Λεγραινά, Λούτσα, Μάτι, Μέγαρα, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Σχοινιά, Σούνιο, Χαλκούτσι και Ωρωπός.


ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
United Online A.E., Πρωτοπαπαδάκη 61-63, Γαλάτσι, 11147, Αθήνα
Τηλ. 210 213-9810, Fax: 210 213-4822 - E-mail:

··  Website Credits